MRI-scan
Met een MRI-scan wordt een opname van het lichaam gemaakt. Beeldvormend onderzoek zoals een MRI-scan kan helpen bij het stellen van een diagnose.
Vergoedingen
Als u een basisverzekering én een aanvullende verzekering heeft bij inTwente kijk dan bij beide hieronder voor de totale vergoeding. Let erop dat u voldoet aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen.
basisverzekering
Vergoeding
|
100% vergoeding bij gecontracteerde zorg. |
---|---|
Eigen risico
|
Ja, vergoedingen uit de basisverzekering tellen mee voor uw eigen risico. |
Eigen bijdrage
|
Nee, er geldt geen eigen bijdrage. |
Zorgverlener zonder contract
|
Bij ons heeft u vrije zorgkeuze. Als een zorgverlener geen contract met ons heeft, kan het wel zijn dat u een deel zelf moet betalen. Wij vergoeden de zorg tot maximaal de door ons vastgestelde vergoeding. Deze vergoeding ligt net iets lager dan bij vergelijkbare zorgverleners die wel een contract met ons afgesloten hebben. |
Aanvullende verzekeringen
Kies hieronder een aanvullende verzekering:
Geen aanvullende vergoeding.
Geen aanvullende vergoeding.
Geen aanvullende vergoeding.
Geen aanvullende vergoeding.
Voorwaarden
De eisen om voor vergoeding in aanmerking te komen, hebben we hieronder voor u op een rij gezet. Ook leggen we u uit wat u zelf nog moet regelen.
Vergoedingseisen
Als u al bij een medisch specialist onder behandeling bent of een afspraak heeft gemaakt, kan de MRI niet apart in rekening worden gebracht. De kosten van de MRI vallen onder de kosten van de behandeling bij de specialist
Uit de richtlijnen van huisartsen (NHG-standaarden) blijkt dat een MRI-scan hooguit in enkele gevallen aanvullende waarde heeft bij de huisarts. De huisarts mag alleen direct doorverwijzen voor een MRI van de knie of de lage onderrug (lage wervelkolom, LWK), zonder vooraf toestemming te hoeven vragen.
Zelf regelen
U heeft een verwijzing nodig van uw behandelend arts.
U heeft geen toestemming van inTwente nodig als de huisarts u verwijst voor een MRI van de knie of de LWK (lage onderrug). Voor elk ander lichaamsdeel heeft een MRI alleen meerwaarde bij de medisch specialist en niet in de huisartsenpraktijk. De huisarts kunt u - als hij dat nodig vindt - om medisch inhoudelijke redenen verwijzen voor nadere diagnostiek of behandeling naar de medisch specialist. De medisch specialist bepaalt vervolgens zelf of een MRI noodzakelijk is.
Gecontracteerde zorgverleners dienen hun rekeningen direct bij inTwente in. Als u door een niet-gecontracteerde zorgverlener behandeld wordt, ontvangt u zelf de rekening van de zorgverlener en dient u deze vervolgens bij ons in. Deze kunt u eenvoudig declareren via de app of Mijn inTwente.